HISTORIA

L’any 2007 es va fundar l’Agrupació Independent dels Pallaresos. Formada per veïnes i veïns preocupats per la greu situació política del municipi, units per aconseguir un canvi necessari en Els Pallaresos.

Quatre anys més tard, es va fusionar amb Gent dels Pallaresos i Unió Democràtica, creant l’actual IP. Durant tots aquests anys, diverses ideologies i pensaments han sigut capaços de formar un partit plural amb un únic objectiu, millorar Els Pallaresos.

Ha concorregut en les eleccions municipals de 2007, 2011 i 2015, obtenint sempre representació. En 2007 i 2011, va exercir d’oposició durant el mandat d’Ana Ramos i Jaume Domínguez.

L’any 2015, el nostre company, Xavier Marcos i Tuébols, va formar part de l’Equip de Govern, exercint el càrrec de Regidor d’Urbanisme i Serveis i Tinent Alcalde des de 2018.

IP sempre ha anat de la mà de la Federació d’Independents de Catalunya (FIC), un punt de trobada de candidatures de tota Catalunya que no volen encasellar-se en el joc dels grans partits polítics.

La perseverança i els resultats del treball ben fet durant tots aquests anys ens encoratgen per continuar amb aquest projecte, on el Pluralisme, Municipalisme i Compromís són els nostres pilars. Perquè tal com deia Abraham Lincoln,

“La democràcia és el govern del poble, pel poble i per al poble”